Beszámoló

július 23., 00:07

Skonto FC- DVSC

Debrecen on tour Riga

ON TOUR RIGA 


Már-már megszokottnak mondható az európai kupaszereplések során az állandó szopásunk, hogy lelátói szinten érdektelen, "nehezen" utazható távoli ellenfelet kapunk. Így volt ez most is, bár az ~1300 km annyira nem is hangzik soknak, autópálya nélkül igencsak fárasztó és hosszú az út. 
Meccset megelőző este indultunk a gyűlés végeztével a Klubból, az utat próbáltuk minél gyorsabban pengetni, szűkös volt az idő. A kevés megálló természetesen meg is edzette az emberek kiválasztó szervrendszerét.
A DH-n keresztül kaptunk egy üzenetet, hogy Rzeszów környékén ésszel közlekedjünk és nyitott szemmel, ugyanis nem kizárt a Resovia esetleges látogatása. Ez elmaradt, egészen Byalistok magasságáig eseménytelenül telt az út. Itt egy jófej kamionos úgy gondolta, tetőre hajingálja a szerelvényét, és elzár minden kerülőutat. Mivel időnk nem volt, muszáj volt valamilyen alternatív út keresése, nem úgy tűnt a helyzet a főúton, hogy hamar rendeződni fog. Kocsi tetejéig érő gazban, földúton, macskakövön és tanyák között sikerült kikerülni az incidenst, így folytathattuk az utunkat, még feszesebb tempóban. A Lengyel-Litván határon ismét sikerült valakinek egy szerelvényt megegyengetni, ráadásul gázolajszállítót, így ott is teljes útzár. Ismét földutas szettek, újabb siker. Innentől már tényleg nem történt semmi, egyenes út volt Rigáig.
A meccsre épphogy beestünk, 5-10 perc késéssel. A vendégpénztár úgy nézett ki, hogy a KépíróFamily adott jegyeket 5€ per koponya áron. Bejutás sima, nem geciztek. 
A stadion nagyon-nagyon foghíjas volt, max 1500-2000 néző a 10ezres létesítményben. Túlsó sarokban a hazai brigád, H-Side, max 20 fővel bohóckodott. Részünkről az első félidőben voltak rigmusok, megdörrenések, későbbiekben már inkább csak az eseményeket reagáltuk le. Otthonról jöttek az infók, hogy kb minden behallatszik a közvetítésbe tőlünk, ezért inkább a trollkodás és a különleges kisfiúnk vette át a szerepet. Meccs után pacsi a játékosokkal, pakolás, irány tovább.


Már meccs közben is figyeltük, hogy a szektorunk mellett, a stadionon kívül 4 forma folyamatosan figyel minket, azt hittük pár Zenites. Meccs után távozáskor feltűnően keresték a kontaktot velünk, barátságos formában. Mivel a parkolót bezárták és csak az egész stadiont megkerülve tudtunk volna a kocsikhoz jutni, és nem akartak beengedni, muszáj volt beborítanunk a kerítést [biggrin.gif] Kiderült, hogy a formák helyiek, kosárlabda fanok és csak minket jöttek ki megnézni. Folyamatosan jöttek utánunk, kérdezgettek, beszélgetni akartak. A parkolóban, a stadion mellett még beálltunk egy csoportfotóra, begyújtottunk 3 tüzet. Innen irány a szállás, gyors zuhany majd gyite az éjszakába.Riga turisztikailag kiváló, ajánlom bárkinek. Az árak nincsenek elszállva, van látnivaló, minden bika. Jó hírnevünket megtartva, be is szedegettünk szépen, jogerőn volt a társaság. Sikerült betérnünk egy karaoke bárba is, közvetlen a szállás mellett, ahol a már említett különleges kisfiúnk koncertet adott, az addig kellemesen italozó emberek fejfogva távoztak a helyről. Itt kezdett igazán kibontakozni a társaság, a szél is összehordta a szemetet a helyen. 2 Tottenham forma, 1 Arsenal fan, 3-4 Stuttgarti és egy (talán Szpartak) Moszkva fan is betért. A Spurs drukker pont úgy nézett ki mint a South Parkból az alsógatya gnómok, azonnal eltolt egy fasza Rap számot, kibaszott nagy forma volt. Együtt ittunk egy jó ideig, majd jött a "Dal" ami kb nekem a legemlékezetesebb az egész túrából: a Beatlestől a Twist and Shout, amit a szigeten is sokan nyomnak.

Kibaszott nagy volt, törtek a poharak, félpucér tombolás, zengett a kocsma. A pultosok élvezték, nem igen láttak még ilyet arrafelé, viszont a Karaoke-s csaj nagyon morcos volt, és hajnal 3-kor kirakott minket a helyről :)

Innen még pár kör a városban, megállapítottuk, hogy ebben az országban mindenki beszél idegennyelvet. Még a hajléktalanokat sem lehetett azzal lekoptatni, hogy pls in english, ugyanis tudtak angolul...

Másnap reggel egy autó indult haza, munkahelyi kötelezettségek miatt, a 9-es kisbusz utasai még maradtak a várost jobban feltérképezni. Kaja, szuvenir, ital, turistáskodás. Befizettünk egy városnéző buszra is, induláskor még tele volt, de körülöttünk hamar kiürült :D

Csabi

További beszámolók

Beszámolójúlius 13., 02:07

FK Sutjeska - Debreceni VSC

Debrecen on tour Niksic Bővebben...

Beszámolómájus 23., 12:05

DVSC- Békéscsaba

Kézilabda rájátszás Bővebben...

Beszámolómájus 02., 13:05

Siófok KC-DVSC

Kézilabda rájátszás Bővebben...

Beszámolómájus 02., 12:05

DVSC- Dinamo Bukarest

Edzőmérkőzés a Nagyerdei Stadionban Bővebben...

Beszámolómárcius 13., 23:03

DVSC- Békéscsaba

NB1 Alapszakasz, 22. forduló Bővebben...

Beszámolójanuár 20., 15:01

DVSC-Fehérvár KC és Vác-DVSC

Kézilabda alapszakasz, 12- 13. forduló Bővebben...

Beszámolójanuár 11., 01:01

Békéscsaba - DVSC

Kézilabda alapszakasz, 11. forduló Bővebben...

Beszámolónovember 28., 19:11

DVSC-Mosonmagyaróvár

Kézilabda alapszakasz, 10. forduló Bővebben...

Beszámolónovember 13., 13:11

Siófok KC-DVSC

Kézilabda alapszakasz, 9. forduló Bővebben...

Beszámolónovember 13., 12:11

A Függetlenség Napja Varsóban

Marsz Niepodległości  Bővebben...