Beszámoló

május 02., 12:05

DVSC- Dinamo Bukarest

Edzőmérkőzés a Nagyerdei Stadionban

DVSC- Dinamo Bukarest 6-0

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3500 néző

Több okból is parázs kis napra ébredhettünk, hiszen a brigád egy edzőmeccset akart látogatni, a tervünk eljutott a velünk egyetértő szimpatizánsokhoz, és és természetesen a yardhoz is. A meccs pár nap alatt UEFA rendezvénnyé minősült, a rendőrség egyeztetni akart és regisztrációt. A klub a korábbi döntését alátámasztva nem vette figyelembe a cirkuszt, és úgy vehettünk jegyet, ahogy az egyébként normális lenne... Minket pedig nem lehet megtörni, már 2 órával meccs előtt +150 fős létszámban voltunk a Hódosnál, és a vonulásig ez a szám közel megtriplázódott.
A szervek egyébként különösebben nem is foglalkoztak velünk, se provokáció, se erődemonstráció, ácsorogtak páran a Hódos környékén, meg persze szelték a köröket a civil autók a Nagyerdőn (nyilván senki nem vette őket észre), de ettől a megszokott jelenségtől eltekintve gond nélkül indulhattunk el mindenféle provokáció nélkül. A vonulás természetesen az úttesten történt, a szurkolást egy kis hanggránáttal fűszerezve.
A két középső szektort megtöltve, egységesen foglaltunk helyet 500 fővel, megszokott körítéssel és lepedőkkel. A vártnak megfelelően hangos és folyamatos szurkolást sikerült produkálni, a vendégcsapattal különösebben nem foglalkoztunk, üres vendégszektor.

Rengeteg ember várhatta, hogy "Na, bejöttek hőbörögni, balhézni, stb..." Nem így történt, sok pozitív visszajelzés. Ez a nap tökéletes volt arra, hogy nyilvánvaló legyen még több ember számára a történet: szereljék le a beléptető kapukat, verjék le azt a
kibaszott kamerarendszert, mi pedig csináljuk a dolgunkat.
A második félidő elején egy kiírással nyomatékosítottuk: A szurkoló nem bűnöző! A nézőszám egyébként közel annyi volt, mint a DVTK elleni hazai bajnokin. Hozzá kell tenni, hogy a bérleteseknek is jegyet kellett váltaniuk az edzőmeccsre, aki ki akart jönni ezen a délutánon...
A csapat parádézott, mi meg tomboltunk. Szakálynak megköszöntük a nyilatkozatát és megtapsoltuk egymást a csapattal. A csapatból a pacsizásnál többen mondták, hogy "de jó, hogy itt vagytok". A végén még egyszer kijöttek páran, elhangzott a Székely himnusz is.

BUZI ML$Z!

 

HugaP

 

További beszámolók

Beszámolójúlius 23., 00:07

Skonto FC- DVSC

Debrecen on tour Riga Bővebben...

Beszámolójúlius 13., 02:07

FK Sutjeska - Debreceni VSC

Debrecen on tour Niksic Bővebben...

Beszámolómájus 23., 12:05

DVSC- Békéscsaba

Kézilabda rájátszás Bővebben...

Beszámolómájus 02., 13:05

Siófok KC-DVSC

Kézilabda rájátszás Bővebben...

Beszámolómárcius 13., 23:03

DVSC- Békéscsaba

NB1 Alapszakasz, 22. forduló Bővebben...

Beszámolójanuár 20., 15:01

DVSC-Fehérvár KC és Vác-DVSC

Kézilabda alapszakasz, 12- 13. forduló Bővebben...

Beszámolójanuár 11., 01:01

Békéscsaba - DVSC

Kézilabda alapszakasz, 11. forduló Bővebben...

Beszámolónovember 28., 19:11

DVSC-Mosonmagyaróvár

Kézilabda alapszakasz, 10. forduló Bővebben...

Beszámolónovember 13., 13:11

Siófok KC-DVSC

Kézilabda alapszakasz, 9. forduló Bővebben...

Beszámolónovember 13., 12:11

A Függetlenség Napja Varsóban

Marsz Niepodległości  Bővebben...